Verkiezing Ondernemer van het jaar

Wijdemeren

Waarom deze ondernemers­verkiezing?

Een ondernemersverkiezing is een uitgelezen manier om waardering voor de Wijdemeerse ondernemers uit te spreken. Zij zijn een belangrijke motor voor onze economie. Daar zijn we trots op. Na een succesvolle eerste editie in 2018 met het thema startende ondernemer, organiseren wij nu de tweede Wijdemeerse ondernemersverkiezing met het thema familiebedrijf. De verkiezing is een initiatief van de gemeente Wijdemeren, de Rabobank en Ondernemend Wijdemeren.

WAAROM MEEDOEN?

Een succesvol bedrijf lijkt soms de gewoonste zaak van de wereld. Innoveren, anticiperen en investeren; met alles wat voor u zo vanzelfsprekend lijkt kunt u andere ondernemers inspireren. Wij zijn daarom op zoek succesvolle ondernemers die wat te vertellen hebben.

De winnaar krijgt niet alleen extra publiciteit en waardering van de gemeente en Ondernemend Wijdemeren, maar ook de Wijdemeerse Ondernemer van het jaar-wisselbokaal, een lidmaatschap van Ondernemend Wijdemeren en een training/masterclass naar keuze ter waarde van 2500 euro.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen op ondernemerschap, innovatief en onderscheidend vermogen, lokale betrokkenheid en groei- en marktpotentie. Zij selecteert drie kandidaten voor de finaleronde. Door middel van een online verkiezing (vanaf 1 oktober) mag het bedrijf met de meeste stemmen zich het familiebedrijf van Wijdemeren noemen. De winnaar maken we bekend op de Dag van de Ondernemer op vrijdag 15 november. Gezien onze ervaring van vorig jaar, belooft dat een mooi verkiezingsfeest te worden.

Beoordelings­criteria
verkiezing familiebedrijf van 2019

De meedingende familiebedrijven worden getoetst op onderstaande criteria:

  • Innovatief bedrijfsconcept en ondernemersvisie /onderscheidend vermogen wat maakt het familie bedrijf anders dan anderen in de branche?
  • Lokale betrokkenheid: hoe draagt het familiebedrijf daaraan bij?
  • Maatschappelijke betrokkenheid (rol in community, MVO-activiteiten)?
  • Duurzaam beleid t.a.v medewerkers, omgeving en milieu?
  • Waarom zou het bedrijf het familiebedrijf van Wijdemeren moeten worden?

Definitie familiebedrijven

Een onderneming is een familiebedrijf als de meerderheid van de zeggenschap (direct of indirect) in handen is van een natuurlijk persoon of een familie en tenminste één familielid actief betrokken is bij het bestuur van de onderneming. Bij beursgenoteerde bedrijven moet tenminste 25% van de zeggenschap in handen zijn van de familie.

Prijzen

‘Beste ondernemer van het jaar’ is dé erkenning voor Wijdemeerse ondernemers. De winnaar krijgt waardering en ontvangt de Wijdemeerse Ondernemer van het jaar-wisselbokaal, een lidmaatschap van Ondernemend Wijdemeren en een training/masterclass naar keuze ter waarde van 2500 euro. En de prijs levert uiteraard ook mooie publiciteit op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief