Nieuwsbericht

De winnaars zijn bekend!

Nadat we de reeds geplande finale in november hebben moeten annuleren was het donderdag 10 maart eindelijk zo ver. De uitreiking van de Ondernemer Awards Wijdemeren 2021. In het gemeentehuis van Wijdemeren werden er maar liefst 5 winnaars bekend gemaakt in diverse categorieën.

De winnaars zijn:

Categorie: Lef en gewaagd

Iets doen wat nieuw is, waar ondernemersrisico aan vast zit. En wat een verrijking voor de omgeving is. Het kan slagen, maar het kan ook zeker mislukken.

Winnaar: Albert Heijn, Oud-Loosdrecht (Dennis Lankreijer)

Het is heerlijk om als bewoner van Oud-Loosdrecht je dagelijkse boodschappen in je eigen woonomgeving te kopen. Ouderen kunnen langer zelfstandig hun boodschappen doen in deze zeer vriendelijke buurtwinkel met behulpzaam personeel. Daarnaast durft Dennis het aan om een supermarkt te openen in een plaats waar het moeilijk is om na het zomerseizoen het hoofd boven water te houden. Dit is met succes wel gelukt!

Categorie: Klantvriendelijk en persoonlijke service

Een bedrijf waarbij flexibiliteit hoog in het vaandel staat en luistert naar de wensen van de klanten. Dat kunnen mensen en dieren zijn.

Winnaar: Cani Allegri Hondenuitlaatservice, Kortenhoef (Mireille Mazzavillani)

Dit bedrijf is al jaren een begrip in de regio. Ze luisteren naar wat de honden en hun baasjes te vertellen hebben. Met de nieuwe regels vanaf 15 juli vorig jaar (maximaal 3 honden tegelijk uitlaten in het GNR) weet Mireille toch weer klasjes samen te stellen zodat de honden uitgelaten kunnen worden. Ook de honden zullen haar van harte deze award gunnen.  

Categorie: Sociaal en maatschappelijke betrokkenheid

Iedereen hoort er bij in een maatschappij. Het gaat om inclusiviteit. Iedereen doet er toe en heeft recht op een plek in onze samenleving.

Winnaar: Het Zandkasteel zorg, ’s-Graveland (Karin van Zanden, directrice)

Omdat altijd de kinderen op de eerste plaats zouden moeten komen te staan. Het Zandkasteel-zorg biedt opvang voor kind, jeugd en jongvolwassene met een verstandelijke beperking. De zorg focust zich op kleine groepen binnen een huiselijke sfeer met veel persoonlijke aandacht voor de kinderen en hun ouders of verzorgers. Dit is een unieke vorm van dienstverlening die voor mensen met een zorgintensief kind zeer welkom en familiair aanvoelt.

Categorie: Bijzondere inspanning tijdens Corona

Reden: De Corona pandemie heeft veel leed veroorzaakt. Niet in de laatste plaats voor ondernemers. Als je tijdens deze pandemie ook nog een extra tegenslag hebt moeten verwerken, is een award op zijn plaats.  

Restaurant 1244, Ankeveen (Thom Klarenbeek)

Dit restaurant is zeer betrokken bij alles wat in Ankeveen en omstreken gebeurd, tijdens de Corona pandemie werd meteen overgeschakeld naar ophalen of bezorgen. Helaas werd Restaurant 1244 getroffen door een alles verwoestende brand, maar door met z’n allen de schouders er onder te zetten, kon na een half jaar de zaak weer geopend worden. Thom en zijn personeel verdienen de award omdat de klantvriendelijkheid en doortastendheid er van af straalt.

Categorie: Veelbelovend

Reden: Een jonge startende ondernemer die vernieuwend aan de slag gaat en bij voorkeur Wijdemeren meer en op een positieve manier op de kaart zet. 

Winnaar: Atelier Hannelore Houdijk, Nederhorst den Berg

Hannelore is schilder, docent en vlogger. In haar atelier in Nederhorst den Berg maakt Hannelore realistische, kleurrijke en intense schilderijen. En Wijdemeren wordt op een nieuwe manier onder de aandacht gebracht. Zo heeft ze in een serie schilderijen voorwerpen in de Spiegelplas gelegd en gefotografeerd. Ook het porselein uit Loosdrecht uit kasteel Sypesteyn zie je in haar werk terug.

Overig nieuws

2023 – De winnaars zijn bekend!

2023 – De winnaars zijn bekend!

Nieuwsbericht16 novemebr 2023 was het zo ver. De uitreiking van de Ondernemer Awards Wijdemeren 2023. In het gemeentehuis van Wijdemeren werden er maar liefst 3 winnaars bekend gemaakt. De winnaars zijn:Categorie: Klein Winnaar: Heeren van Loosdrecht Croquetteurs Een...

Lees meer
De nominaties zijn bekend

De nominaties zijn bekend

Wat een aanmeldingen heeft de jury mogen ontvangen! Een selectie maken uit al deze bevlogen beschrijvingen van visie op het ondernemerschap maakte het dan ook niet eenvoudig.

Lees meer
Alternatief voor verkiezing Ondernemer van Wijdemeren 2020

Alternatief voor verkiezing Ondernemer van Wijdemeren 2020

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de Wijdemeerse ondernemers. Daarom heeft de jury van de verkiezing Ondernemer van Wijdemeren besloten om dit jaar geen verkiezing te organiseren, maar ondernemers te inspireren met een talkshow vol toonaangevende ondernemers uit Wijdemeren.

Lees meer
Van Ettekoven Rietdekkers  Ondernemer van Wijdemeren 2019

Van Ettekoven Rietdekkers Ondernemer van Wijdemeren 2019

NieuwsberichtVan Ettekoven Rietdekkers is vrijdag 15 november verkozen tot Ondernemer van Wijdemeren Dit gebeurde tijdens een event georganiseerd door Ondernemend Wijdemeren, Gemeente Wijdemeren en de Rabobank in De Drie Dorpen te Ankeveen. De winnaar heeft tijdens de...

Lees meer