Nieuwsbericht

Generaties op het dak – Van Ettekoven Rietdekkers

Door: Willem van Ettekoven

WIJDEMEREN – Bijna 300 jaar geschiedenis in dezelfde omgeving. Van Ettekoven Rietdekkers werkt al 9 generaties op het rietendak. Een oer-Hollands ambacht wordt al vele generaties overgedragen.
De geschiedenis van Van Ettekoven Rietdekkers gaat terug tot 1720, toen is Johannes van Ettekoven gedoopt in De Bilt. De 3e generatie is in 1787 geboren in Maartendijk, de 8e (huidige) generatie is geboren in Blauwkapel (toen nog gemeente Maartendijk) en de 9e en jongste generatie is geboren in Hilversum. De laatste 4 generaties, bijna 100 jaar, zijn actief werkzaam in de gemeente Wijdemeren. Van Ettekoven Rietdekkers is alweer 16 jaar gevestigd in de gemeente Wijdemeren.
De huidige generaties rietdekkers zijn de broers Willem en Evert-Jan en 2 zoons van Willem, Marien en Jan-Willem. Voor velen is Van Ettekoven Rietdekkers een begrip, waar wij ook trots op zijn. Omdat wij nog steeds rietendaken van ons voorgeslacht onderhou- den, voelen wij ons ook sterk verbonden met onze relaties en hun rietendaken. Deze verbondenheid zit ons in de genen.

‘OER-HOLLANDSE AMBACHT’

Ons bedrijf is sterk lokaal gericht, 90% van onze relaties bevindt zich binnen een straal van 12 km rond Loosdrecht. Onze bijdrage aan een circulaire economie blijkt doordat gesloopt riet van oude daken ook binnen diezelfde straal verwerkt wordt als ‘stro’ voor hun koeien. Het riet dat wij verwerken komt voor 95% uit Nederland en sinds 2 jaar ook weer uit Loosdrecht. Het riet uit Loosdrecht blijkt van uitzonderlijke kwaliteit zodat wij uitbreiding van dit project graag promoten.

Wij willen mede finalist Dunnebier Print & Marketing bedanken voor het beschikbaar stellen van deze ruimte.

Overig nieuws

2023 – De winnaars zijn bekend!

2023 – De winnaars zijn bekend!

Nieuwsbericht16 novemebr 2023 was het zo ver. De uitreiking van de Ondernemer Awards Wijdemeren 2023. In het gemeentehuis van Wijdemeren werden er maar liefst 3 winnaars bekend gemaakt. De winnaars zijn:Categorie: Klein Winnaar: Heeren van Loosdrecht Croquetteurs Een...

Lees meer
De nominaties zijn bekend

De nominaties zijn bekend

Wat een aanmeldingen heeft de jury mogen ontvangen! Een selectie maken uit al deze bevlogen beschrijvingen van visie op het ondernemerschap maakte het dan ook niet eenvoudig.

Lees meer
De winnaars zijn bekend!

De winnaars zijn bekend!

NieuwsberichtNadat we de reeds geplande finale in november hebben moeten annuleren was het donderdag 10 maart eindelijk zo ver. De uitreiking van de Ondernemer Awards Wijdemeren 2021. In het gemeentehuis van Wijdemeren werden er maar liefst 5 winnaars bekend gemaakt...

Lees meer
Alternatief voor verkiezing Ondernemer van Wijdemeren 2020

Alternatief voor verkiezing Ondernemer van Wijdemeren 2020

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de Wijdemeerse ondernemers. Daarom heeft de jury van de verkiezing Ondernemer van Wijdemeren besloten om dit jaar geen verkiezing te organiseren, maar ondernemers te inspireren met een talkshow vol toonaangevende ondernemers uit Wijdemeren.

Lees meer
Van Ettekoven Rietdekkers  Ondernemer van Wijdemeren 2019

Van Ettekoven Rietdekkers Ondernemer van Wijdemeren 2019

NieuwsberichtVan Ettekoven Rietdekkers is vrijdag 15 november verkozen tot Ondernemer van Wijdemeren Dit gebeurde tijdens een event georganiseerd door Ondernemend Wijdemeren, Gemeente Wijdemeren en de Rabobank in De Drie Dorpen te Ankeveen. De winnaar heeft tijdens de...

Lees meer