Nieuwsbericht

Jury bezoekt de 11 genomineerde bedrijven

De Jury bezoekt de 11 genomineerde bedrijven om een gedegen top 3 samen te stellen. Hieronder vindt u de 11 genomineerde (in willekeurige volgorde) en hun antwoord op de vraag: Wat maakt uw familie bedrijf anders dan anderen in de branche?

Jachthaven Het Anker

Het Anker weet zich te onderscheiden door een bijzondere combinatie van Groen en Water waarbij een heel fijne sfeer heerst. Het is een Jachthaven met Recratiehuisjes en die combinatie versterkt elkaar enorm. De opzet is ruim. Ook is de sfeer van Nostalgie overal voelbaar en herkenbaar zonder dat het overgaat in oubollig. Daarvoor is alles te mooi aangelegd en onderhouden. De serviceverlening is zeer breed. Met een vaste ploeg zeer bekwame medewerkers kan de totale dienstverlening van ligplaats tot overdekte stalling tot onderhoud aan de boot in één huis worden ondergebracht. Voor Loosdrechtse begrippen zeer goede parkeergelegenheid. Ideeal voor de hedendaagse gast die én de juiste sfeer en beleving wenst én kwaliteit van de geboden diensten en ligplaats erg belangrijk vindt.

Van Ettekoven Rietdekkers

Gedreven door, in de genen overgedragen, liefde voor het eeuwen oude ambacht van rietdekker is Van Ettekoven Rietdekkers ook in 2019 nog steeds actief, met name sterk lokaal, dus zeker ook in gemeente Wijdemeren.
Daarnaast denkt Van Ettekoven Rietdekkers niet alleen in oplossingen maar, vanuit de gedachte ‘gaat niet bestaat niet’, worden er door Van Ettekoven Rietdekkers ook daadwerkelijk oplossingen gecreëerd. Innovatief en ’out of de box’ in uitwerking.
Alle medewerkers van Van Ettekoven Rietdekkers werken ook daadwerkelijk op het dak, hierdoor wordt het vakmanschap overgedragen en voelt een ieder zich verantwoordelijk voor de geleverde kwaliteit en het eindresultaat. Hierdoor sterk service gericht.
Het consequent en consciëntieus duurzaam onderhouden en netjes houden van (door ons aangebrachte) daken, mede ook door het jaarlijks behandelen tegen mos en alg.
Mede door deze aanpak en drijfveren is Van Ettekoven Rietdekkers in staat om jarenlange relaties te onderhouden en nieuwe relaties aan te gaan. Deze nieuwe relaties komen voor het grootste gedeelte voort (mond tot mond) uit bestaande/tevreden relaties.

Manege en dressuurstal Hallinckveld

Ons bedrijf manege en dressuurstal Hallinckveld wordt geleid door moeder Thea Schouten en dochter Hellen Rotteveel. Bij ons worden ruiters en amazones van beginnend tot Nationaal Subtopniveau opgeleid. Op onze mooie accommodatie staat dierenwelzijn en veiligheid hoog in het vaandel, waarbij wij ons onderscheiden met een hoge kwaliteit van instructie en paardenkennis.

Intratuin Hilversum B.V.

We zijn met hart en ziel verbonden aan alles wat groeit en bloeit. We hebben de kennis in huis en de handigheid in onze groene vingers. We houden van ons vak, al jaren!

Je moet jezelf constant uitdagen, uitgaan van je eigen kracht en investeren in de toekomst van het bedrijf. Dat werd al gedaan door juist in de moeilijke jaren te investeren in groei. Wij namen ervaren mensen in dienst en bleven uitbreiden. Zoals met de kwekerij van de buurman. Die namen wij over en dat biedt ons nu ruimte voor de toekomst.

Wilko en Hermien Kemp

Al meer dan 30 jaar geloven (en investeren) wij in een grondgebonden en duurzame melkveehouderij. Dit heeft geleid dat wij jaren geleden (eerst in onze hoofd, en later via de omschakelperiode) zijn gaan omschakelen naar een biologische melkveehouderij. Dat was nogal een spannend traject, maar het is gelukt. Voor zover wij weten zijn wij de enige biologische melkveehouderij in de gemeente Wijdemeren. Het biologisch ondernemen wordt versterkt door onze samenwerking met Natuurmonumenten, waardoor wij ook nog eens “natuur-inclusief” ondernemen.

De Drie Dorpen

Wij willen onze gasten vooral het gevoel van thuiskomen bezorgen, het gevoel van ons kent ons, met name de gasten die voor langere periode in ons bedrijf verblijven vanwege hun werk. We willen graag dat de gast het ervaart als logeren bij een goede bekende. Iedereen is welkom en iedereen wordt gerespecteerd. Om deze reden lopen wij niet voorop met vernieuwingen maar dat betekend niet dat wij er niet voor open staan.

Uitvaartonderneming Van Vuure

In deze branche werken tegenwoordig heel veel ZZP’ers of heel kleine ondernemingen. En daarnaast natuurlijk de grote verzekeringsmaatschappijen. Het is nogal uniek dat 4 generaties lang Van Vuure op deze manier werkt (met de betrokkenheid van een familiebedrijf, maar groot genoeg om professionele dienstverlening te kunnen bieden) en naam heeft in Wijdemeren en omliggende omgeving.

Jachthaven Kortenhoef B.V.

Als eerste is Jachthaven Kortenhoef koploper in Nederland als het gaat om duurzaamheid en veiligheid. Wij behoren tot de top 20 recreatie bedrijven welke ondersteund wordt d.m.v. de Blauwe vlag en Groene Wimpel.

Als tweede hebben wij een toekomst visie, opgesteld in 2014 voor de komende 15 jaar, welke zich richt op verhuur, duurzame short-stay ontwikkeling, wij de 1e energie neutrale haven van midden Nederland zijn en wij de kwaliteit en gezelligheid van de recreatie weten over te brengen.

Als derde punt investeren wij jaarlijks in nieuwe ontwikkelen en activiteiten, duurzaamheid en groenbeheer. Dit is een kracht van ons bedrijf t.o.v. andere recreatiebedrijven.

Bonnema Watersport b.v.

Bonnema Watersport staat al 22 jaar voor plezier op en om de Loosdrechtse Plassen. Varen moet voor iedereen toegankelijk zijn. Een leuke ronde over de Vuntus natuurplas met een roeiboot of kano of een prachtige tocht over de Plassen en de Vecht, met één van onze sloepen. 21 jaar geleden als eerste ondernemer begonnen met de verhuur van sloepen. Op dit moment verhuren wij zo’n 40 sloepen. Sinds deze zomer hebben we aan onze vloot toegevoegd een aluminium tender, een stoere boot met alle luxe aan boord.

Combinatie verhuur en verkoop van boten maakt ons plaatje als ondernemer compleet. Actief aanwezig op beurzen zoals de Hiswa in de Rai en de Hiswa te Water in Lelystad.

De gezelligheid en reuring zoals bij de sluizen is op het terrein bij ons ook aanwezig.

Supermarkt gebr. van de Bunt bv – JUMBO

In onze branche steken de ondernemers zich sowieso boven de filialen uit. In ons geval worden wij door onze klant ook nog eens als één van de betere van het land gewaardeerd (onder de JUMBO’s). Dit wordt gemeten door een terugkomend klantentevredenheidsonderzoek.(KTO). Hebben wij het dan allemaal voor elkaar? nee! Maar wij doen er alles aan om het zo goed mogelijk te doen. Een vers product, goede verkrijgbaarheid en vriendelijk behulpzaam personeel. Een lastig spel want er zijn veel extrene invloeden die hier invloed op hebben. Logistiek, kosten, overheden, regels, enz. Het lukt ons om met een vast team mensen, die elkaar scherp houden, toch een tevreden klant en een goed bedrijfsresultaat te behalen. De rollen van mijn broer en ik zijn verdeeld en ieder doet waar ie goed in is en daar waar nodig overlappen wij om elkaar te helpen of te corrigeren.

Dunnebier Print & Marketing

Onze onderneming onderscheidt zich met name door ‘net even méér betrokken te zijn’ met onze klanten, waardoor wij in samenwerking met hen hele mooie, originele projecten rondom print media uit mogen voeren, die bijdragen aan een positieve merkbeleving bij de klant van onze klant! Omdat wij niet alleen ‘weten’ wat onze klant vraagt, maar ook ‘begrijpen’, zijn wij in staat om in binnen- en buitenland mooie projecten te verzorgen.

Overig nieuws

2023 – De winnaars zijn bekend!

2023 – De winnaars zijn bekend!

Nieuwsbericht16 novemebr 2023 was het zo ver. De uitreiking van de Ondernemer Awards Wijdemeren 2023. In het gemeentehuis van Wijdemeren werden er maar liefst 3 winnaars bekend gemaakt. De winnaars zijn:Categorie: Klein Winnaar: Heeren van Loosdrecht Croquetteurs Een...

Lees meer
De nominaties zijn bekend

De nominaties zijn bekend

Wat een aanmeldingen heeft de jury mogen ontvangen! Een selectie maken uit al deze bevlogen beschrijvingen van visie op het ondernemerschap maakte het dan ook niet eenvoudig.

Lees meer
De winnaars zijn bekend!

De winnaars zijn bekend!

NieuwsberichtNadat we de reeds geplande finale in november hebben moeten annuleren was het donderdag 10 maart eindelijk zo ver. De uitreiking van de Ondernemer Awards Wijdemeren 2021. In het gemeentehuis van Wijdemeren werden er maar liefst 5 winnaars bekend gemaakt...

Lees meer
Alternatief voor verkiezing Ondernemer van Wijdemeren 2020

Alternatief voor verkiezing Ondernemer van Wijdemeren 2020

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de Wijdemeerse ondernemers. Daarom heeft de jury van de verkiezing Ondernemer van Wijdemeren besloten om dit jaar geen verkiezing te organiseren, maar ondernemers te inspireren met een talkshow vol toonaangevende ondernemers uit Wijdemeren.

Lees meer
Van Ettekoven Rietdekkers  Ondernemer van Wijdemeren 2019

Van Ettekoven Rietdekkers Ondernemer van Wijdemeren 2019

NieuwsberichtVan Ettekoven Rietdekkers is vrijdag 15 november verkozen tot Ondernemer van Wijdemeren Dit gebeurde tijdens een event georganiseerd door Ondernemend Wijdemeren, Gemeente Wijdemeren en de Rabobank in De Drie Dorpen te Ankeveen. De winnaar heeft tijdens de...

Lees meer