Nieuwsbericht

Jury ‘Ondernemer van het Jaar 2018’ zoekt nog kandidaten

WIJDEMEREN- Gerlinde van der Meer, Harold van de Wakker, Hans van der Laan de Vries, Jan Klink en Peter Landwaart, de jury van ‘Ondernemer van het Jaar’, wacht met spanning tot 14 oktober. Dan sluit de aanmelding voor de prestigieuze titel ‘Ondernemer van het Jaar’.

Tot nu toe zijn er 35 reacties binnen waarbij 16 verschillende bedrijven zijn aangemeld, maar er is ruimte voor meer.

Bij deze eerste editie van Ondernemer van het Jaar, opgezet door de gemeente Wijdemeren in samenwerking met ondernemersvereniging Ondernemend Wijdemeren, is gekozen voor startende ondernemers. Wie maximaal 5 jaar ondernemer is (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel) en wie zijn bedrijf heeft gevestigd in een van de vijf Wijdemeerse dorpen kan zich aanmelden. Uiteraard maakt leeftijd niet uit. Startende ondernemers kunnen ook 65+ zijn. De vijfkoppige jury zal vooral letten op innovatieve ideeën, onderscheidend vermogen en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap.
“Uit alle dorpen zijn er inschrijvingen, al zouden er vooral uit Kortenhoef en ’s-Graveland meer inschrijvers mee mogen doen” vertelt Gerlinde van der Meer. Zij is strategisch beleidsmedewerker van de gemeente, onder andere gespecialiseerd in economische zaken. Er zijn diverse soorten bedrijven aangemeld, dus de jury heeft wat te kiezen.

Starten
De jonge jachthaven-directeur Hans van der Laan de Vries weet uit ervaring dat een steuntje in de rug fijn is voor een startende ondernemer. “Nu heb ik het langzaam maar zeker over- genomen van de familie. Maar je kunt wat hobbels tegenkomen onderweg. Denk aan de regelgeving, aan het vinden van nieuwe klanten. Ook een start- kapitaal kan lastig zijn.” Wijdemeren verschaft geen leningen
aan beginnende zakenlui. “Wel kunnen wij ondernemers ter wille zijn met adviezen. De gemeente helpt graag met informatie over regelgeving of door te verwijzen voor subsidies naar bijvoorbeeld de provincie” sluit wethouder Jan Klink aan. De gemeente heeft zich voorgenomen om in de nabije toekomst ondernemers in Wijdemeren slagvaardiger bij te staan. “Er wordt een Ondernemersloket opgezet. Samen met Ondernemend Wijdemeren wil ik dat gaan invullen.” Tot slot, Peter Landwaart. Die vindt het op de eerste plaats belangrijk dat de ondernemers in het zonnetje worden gezet. “Iedereen heeft behoefte aan een schouderklopje.”
Naast afgevaardigden van de gemeente en de ondernemers telt de vakjury ook iemand uit het bankwezen, niet onbelangrijk. Dat is Harold van de Wakker, directeur bedrijven van de Rabobank Gooi en Vechtstreek.
3 genomineerden

De jury zal aan de hand van
de vragenlijsten die de deelnemers hebben ingevuld een selectie maken. Een bezoek, online of offline, aan het bedrijf is mogelijk. Er worden drie kandidaten genomineerd. Die worden gevraagd een video van 1 minuut te maken om uit te leggen waarom zij de beste startende ondernemer zijn. Dat filmpje verschijnt op de site van de gemeente, met diverse links. Vervolgens kunnen zijn via allerlei media campagne voeren. Iedereen kan tot 11 november stemmen op de site van Wijdemeren. Op de slotbijeenkomst in restaurant Docks wordt de ‘Ondernemer van het Jaar’ bekend gemaakt. Die krijgt een fraaie wisselbeker, een gratis lidmaatschap van OW, 2500 euro voor een masterclass of een training naar keuze. Plus de eer om een jaar lang de beste van de vijf dorpen te zijn.

U kunt zich nog (laten) aanmelden: www.wijdemeren.nl/ ondernemervanhetjaar.
Foto: (v.l.n.r.) 80 % van de jury: Hans, Peter, Jan en Gerlinde

Overig nieuws

De winnaars zijn bekend!

De winnaars zijn bekend!

NieuwsberichtNadat we de reeds geplande finale in november hebben moeten annuleren was het donderdag 10 maart eindelijk zo ver. De uitreiking van de Ondernemer Awards Wijdemeren 2021. In het gemeentehuis van Wijdemeren werden er maar liefst 5 winnaars bekend gemaakt...

Lees meer
Alternatief voor verkiezing Ondernemer van Wijdemeren 2020

Alternatief voor verkiezing Ondernemer van Wijdemeren 2020

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de Wijdemeerse ondernemers. Daarom heeft de jury van de verkiezing Ondernemer van Wijdemeren besloten om dit jaar geen verkiezing te organiseren, maar ondernemers te inspireren met een talkshow vol toonaangevende ondernemers uit Wijdemeren.

Lees meer
Van Ettekoven Rietdekkers  Ondernemer van Wijdemeren 2019

Van Ettekoven Rietdekkers Ondernemer van Wijdemeren 2019

NieuwsberichtVan Ettekoven Rietdekkers is vrijdag 15 november verkozen tot Ondernemer van Wijdemeren Dit gebeurde tijdens een event georganiseerd door Ondernemend Wijdemeren, Gemeente Wijdemeren en de Rabobank in De Drie Dorpen te Ankeveen. De winnaar heeft tijdens de...

Lees meer
Familiebedrijf Dunnebier alleen een drukkerij…?

Familiebedrijf Dunnebier alleen een drukkerij…?

Apetrost zijn we op de nominatie ‘Familiebedrijf van Wijderemeren 2019! Een woord van dank aan Ed is dan ook absoluut op z’n plaats! Hij heeft met zijn ondernemersgeest en de inzet van vele medewerkers, in de loop der jaren een succesvolle, middelgrote drukkerij opgebouwd!

Lees meer
Finalist Bonnema Watersport

Finalist Bonnema Watersport

We weten eigenlijk niet beter… Toen wij (mijn broer Rin Sjoerd en ik) jong waren, woonden we op de jachthaven en verhuurden mijn ouders motorboten, roeiboten en zeilboten.

Lees meer
Jury bezoekt de 11 genomineerde bedrijven

Jury bezoekt de 11 genomineerde bedrijven

De verkiezing Ondernemer van Wijdemeren heeft belangrijk nieuws. Afgelopen week heeft de jury zich gebogen over de alle inzendingen van de genomineerden bedrijven voor deze felbegeerde titel.

Lees meer
De nominatie ronde is nu gesloten

De nominatie ronde is nu gesloten

De nominatie is nu gesloten. Elk genomineerd bedrijf ontvang een e mail met vragen lijst, deze dient voor 31 augustus ingevuld te worden aangeleverd. De jury beoordeelt daarna de inzendingen. Uit deze inzendingen wordt een top 10 lijst geselecteerd.

Lees meer
Jury bekend voor Ondernemer van het Jaar – 2019

Jury bekend voor Ondernemer van het Jaar – 2019

Na het succes van vorig jaar gaan de gemeente Wijdemeren, ondernemersvereniging Ondernemend Wijdemeren en de Rabobank in 2019 verder met de verkiezing ‘Ondernemer van het Jaar’. Wie wordt de opvolger van de jonge Mats Smit van de Smit’s Delicious bonbons. Op 15 november is de winnaar bekend.

Lees meer
De verkiezing is geopend!

De verkiezing is geopend!

De verkiezing is geopend! Uit 60 aanmeldingen voor 32 ondernemingen zijn drie startende ondernemers genomineerd: Mats Smit, Roald Wentink en Vincent van Heijst. Nu is het uw beurt om te bepalen wie zich de Startende Ondernemer van het Jaar mag noemen. Op wie stemt u?

Lees meer