Nieuwsbericht

Jury ‘Ondernemer van het Jaar 2018’ zoekt nog kandidaten

WIJDEMEREN- Gerlinde van der Meer, Harold van de Wakker, Hans van der Laan de Vries, Jan Klink en Peter Landwaart, de jury van ‘Ondernemer van het Jaar’, wacht met spanning tot 14 oktober. Dan sluit de aanmelding voor de prestigieuze titel ‘Ondernemer van het Jaar’.

Tot nu toe zijn er 35 reacties binnen waarbij 16 verschillende bedrijven zijn aangemeld, maar er is ruimte voor meer.

Bij deze eerste editie van Ondernemer van het Jaar, opgezet door de gemeente Wijdemeren in samenwerking met ondernemersvereniging Ondernemend Wijdemeren, is gekozen voor startende ondernemers. Wie maximaal 5 jaar ondernemer is (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel) en wie zijn bedrijf heeft gevestigd in een van de vijf Wijdemeerse dorpen kan zich aanmelden. Uiteraard maakt leeftijd niet uit. Startende ondernemers kunnen ook 65+ zijn. De vijfkoppige jury zal vooral letten op innovatieve ideeën, onderscheidend vermogen en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap.
“Uit alle dorpen zijn er inschrijvingen, al zouden er vooral uit Kortenhoef en ’s-Graveland meer inschrijvers mee mogen doen” vertelt Gerlinde van der Meer. Zij is strategisch beleidsmedewerker van de gemeente, onder andere gespecialiseerd in economische zaken. Er zijn diverse soorten bedrijven aangemeld, dus de jury heeft wat te kiezen.

Starten
De jonge jachthaven-directeur Hans van der Laan de Vries weet uit ervaring dat een steuntje in de rug fijn is voor een startende ondernemer. “Nu heb ik het langzaam maar zeker over- genomen van de familie. Maar je kunt wat hobbels tegenkomen onderweg. Denk aan de regelgeving, aan het vinden van nieuwe klanten. Ook een start- kapitaal kan lastig zijn.” Wijdemeren verschaft geen leningen
aan beginnende zakenlui. “Wel kunnen wij ondernemers ter wille zijn met adviezen. De gemeente helpt graag met informatie over regelgeving of door te verwijzen voor subsidies naar bijvoorbeeld de provincie” sluit wethouder Jan Klink aan. De gemeente heeft zich voorgenomen om in de nabije toekomst ondernemers in Wijdemeren slagvaardiger bij te staan. “Er wordt een Ondernemersloket opgezet. Samen met Ondernemend Wijdemeren wil ik dat gaan invullen.” Tot slot, Peter Landwaart. Die vindt het op de eerste plaats belangrijk dat de ondernemers in het zonnetje worden gezet. “Iedereen heeft behoefte aan een schouderklopje.”
Naast afgevaardigden van de gemeente en de ondernemers telt de vakjury ook iemand uit het bankwezen, niet onbelangrijk. Dat is Harold van de Wakker, directeur bedrijven van de Rabobank Gooi en Vechtstreek.
3 genomineerden

De jury zal aan de hand van
de vragenlijsten die de deelnemers hebben ingevuld een selectie maken. Een bezoek, online of offline, aan het bedrijf is mogelijk. Er worden drie kandidaten genomineerd. Die worden gevraagd een video van 1 minuut te maken om uit te leggen waarom zij de beste startende ondernemer zijn. Dat filmpje verschijnt op de site van de gemeente, met diverse links. Vervolgens kunnen zijn via allerlei media campagne voeren. Iedereen kan tot 11 november stemmen op de site van Wijdemeren. Op de slotbijeenkomst in restaurant Docks wordt de ‘Ondernemer van het Jaar’ bekend gemaakt. Die krijgt een fraaie wisselbeker, een gratis lidmaatschap van OW, 2500 euro voor een masterclass of een training naar keuze. Plus de eer om een jaar lang de beste van de vijf dorpen te zijn.

U kunt zich nog (laten) aanmelden: www.wijdemeren.nl/ ondernemervanhetjaar.
Foto: (v.l.n.r.) 80 % van de jury: Hans, Peter, Jan en Gerlinde

Overig nieuws

2023 – De winnaars zijn bekend!

2023 – De winnaars zijn bekend!

Nieuwsbericht16 novemebr 2023 was het zo ver. De uitreiking van de Ondernemer Awards Wijdemeren 2023. In het gemeentehuis van Wijdemeren werden er maar liefst 3 winnaars bekend gemaakt. De winnaars zijn:Categorie: Klein Winnaar: Heeren van Loosdrecht Croquetteurs Een...

Lees meer
De nominaties zijn bekend

De nominaties zijn bekend

Wat een aanmeldingen heeft de jury mogen ontvangen! Een selectie maken uit al deze bevlogen beschrijvingen van visie op het ondernemerschap maakte het dan ook niet eenvoudig.

Lees meer
De winnaars zijn bekend!

De winnaars zijn bekend!

NieuwsberichtNadat we de reeds geplande finale in november hebben moeten annuleren was het donderdag 10 maart eindelijk zo ver. De uitreiking van de Ondernemer Awards Wijdemeren 2021. In het gemeentehuis van Wijdemeren werden er maar liefst 5 winnaars bekend gemaakt...

Lees meer
Alternatief voor verkiezing Ondernemer van Wijdemeren 2020

Alternatief voor verkiezing Ondernemer van Wijdemeren 2020

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de Wijdemeerse ondernemers. Daarom heeft de jury van de verkiezing Ondernemer van Wijdemeren besloten om dit jaar geen verkiezing te organiseren, maar ondernemers te inspireren met een talkshow vol toonaangevende ondernemers uit Wijdemeren.

Lees meer
Van Ettekoven Rietdekkers  Ondernemer van Wijdemeren 2019

Van Ettekoven Rietdekkers Ondernemer van Wijdemeren 2019

NieuwsberichtVan Ettekoven Rietdekkers is vrijdag 15 november verkozen tot Ondernemer van Wijdemeren Dit gebeurde tijdens een event georganiseerd door Ondernemend Wijdemeren, Gemeente Wijdemeren en de Rabobank in De Drie Dorpen te Ankeveen. De winnaar heeft tijdens de...

Lees meer