Nieuwsbericht

Toespraak wethouder Jan Klink | Ondernemersverkiezing Wijdemeren

Beste dames en heren,

Als wethouder economische zaken van Wijdemeren mag ik jullie welkom heten op de Wijdemeerse ondernemersverkiezing 2019.

Vandaag, op de dag van de ondernemer, gaan we bekend maken wie zich dé Wijdemeerse ondernemer van het jaar mag noemen.

De gemeente Wijdemeren vindt samen met Ondernemend Wijdemeren en de Rabobank Gooi en Vechtstreek ondernemerschap heel belangrijk. Met deze verkiezing willen we extra en positieve aandacht geven aan de Wijdemeerse ondernemers en hun mooie bedrijven.

En wat een mooie bedrijven hebben we in Wijdemeren! Vorig jaar, met de eerste editie van deze verkiezing, stonden startende ondernemers centraal. Mats Smit van Smit’s Delicious uit Nederhorst den Berg is de eerste winnaar van deze verkiezing. Zijn heerlijke bonbons kunnen we ook vandaag proeven. En wat ik vooral leuk vind om te zien is hoe zijn bedrijf ontwikkeld. Vorig jaar heb ik twee keer zijn bedrijf bezocht. Eerst in de keuken van zijn ouders en later in een prachtig nieuwe locatie op Nieuw Walden.

Dit jaar staan familiebedrijven centraal. Een thema dat persoonlijk ook dicht bij mij staat, want met mijn moeder en broers heb ik jarenlang een melkveebedrijf gehad.

Pareltjes van bedrijven uit alle Wijdemeerse dorpen en veel verschillende sectoren waren kandidaat voor deze verkiezing. Voor de jury, bestaande uit de onafhankelijke voorzitter Renee de Kuyper van familiebedrijf Koninklijke de Kuyper, Peter Landwaart van Ondernemend Wijdemeren, Roderick Alberti van Rabobank Gooi en Vechtstreek en ikzelf, was het behoorlijk moeilijk om een selectie te maken.

Uiteindelijk hebben we als jury uit alle aanmeldingen 11 familiebedrijven geselecteerd en bezocht. Govard-Jan de Jong heeft deze bezoeken op een mooie manier vastgelegd en door zijn inzet heeft de verkiezing sowieso een professionaliseringsslag gekregen. Heel veel dank daarvoor!

Na de jurybezoeken bleven 3 bedrijven over: Bonnema Watersport uit Oud-Loosdrecht, Dunnebier Print & Marketing uit Nederhorst den Berg en van Ettekoven Rietdekkers uit Nieuw-Loosdrecht. Op deze 3 hele mooie en totaal verschillende familiebedrijven kon het publiek de hele maand oktober online stemmen via www.ondernemervanwijdemeren.nl

Als inwoner van Wijdemeren voel ik binding met alle 3 de bedrijven. Ik woon net als Bonnema aan de Oud-Loosdrechtsedijk, onder een van Ettekoven rieten dak, waar de nieuwsster van Dunnebier de enige krant is die ik van A tot Z lees. Maar ik heb werkelijk geen idee wie gaat winnen. Vandaag zal blijken wie het publiek gekozen heeft tot Wijdemeerse ondernemer van het jaar.

Ik kijk uit naar de uitslag. Maar ook naar het middagprogramma! En geef daarom graag het woord aan onze dagvoorzitter en topnetwerkster Merlin Melles. Zij zal samen met Paul Laseur van BNR Nieuwsradio deze middag in goede banen leiden.

Dankuwel.

Overig nieuws

2023 – De winnaars zijn bekend!

2023 – De winnaars zijn bekend!

Nieuwsbericht16 novemebr 2023 was het zo ver. De uitreiking van de Ondernemer Awards Wijdemeren 2023. In het gemeentehuis van Wijdemeren werden er maar liefst 3 winnaars bekend gemaakt. De winnaars zijn:Categorie: Klein Winnaar: Heeren van Loosdrecht Croquetteurs Een...

Lees meer
De nominaties zijn bekend

De nominaties zijn bekend

Wat een aanmeldingen heeft de jury mogen ontvangen! Een selectie maken uit al deze bevlogen beschrijvingen van visie op het ondernemerschap maakte het dan ook niet eenvoudig.

Lees meer
De winnaars zijn bekend!

De winnaars zijn bekend!

NieuwsberichtNadat we de reeds geplande finale in november hebben moeten annuleren was het donderdag 10 maart eindelijk zo ver. De uitreiking van de Ondernemer Awards Wijdemeren 2021. In het gemeentehuis van Wijdemeren werden er maar liefst 5 winnaars bekend gemaakt...

Lees meer
Alternatief voor verkiezing Ondernemer van Wijdemeren 2020

Alternatief voor verkiezing Ondernemer van Wijdemeren 2020

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de Wijdemeerse ondernemers. Daarom heeft de jury van de verkiezing Ondernemer van Wijdemeren besloten om dit jaar geen verkiezing te organiseren, maar ondernemers te inspireren met een talkshow vol toonaangevende ondernemers uit Wijdemeren.

Lees meer
Van Ettekoven Rietdekkers  Ondernemer van Wijdemeren 2019

Van Ettekoven Rietdekkers Ondernemer van Wijdemeren 2019

NieuwsberichtVan Ettekoven Rietdekkers is vrijdag 15 november verkozen tot Ondernemer van Wijdemeren Dit gebeurde tijdens een event georganiseerd door Ondernemend Wijdemeren, Gemeente Wijdemeren en de Rabobank in De Drie Dorpen te Ankeveen. De winnaar heeft tijdens de...

Lees meer